Daha temiz bir çevre ve sıfır atık düşüncesiyle çıktığı bu yolda bunu bir kadının da yapabileceğini ispatlamak istiyor.

Müzeyyen Erakuman, eşinin daha önce sanayi sitesinde kısıtlı imkanlarla açtığı işyerinin kapanmasıyla tüm prosesleri yerine getirerek bu işi kendisi yapmaya karar verir.

KOSGEB desteklerine de başvurarak tamamen kendi imkanları ile Eray Plastik’i kurar. İlkokul mezunu olarak tüm resmi işlemleri ve şirketinin kuruluşunun temellerini Mardin’de tek başına atar.

"Annem yapamazsın dedi, eşim yapamazsın dedi hayır burada olmaz dedi. Ben yapacağım, bütün zorluklara karşı mücadele edeceğim dedim."

Eray Plastik çatısı altında atıkların ayrıştırılması ve geri dönüşüme kazanılması, plastikte kullanılan ham maddenin çevre illerdeki fabrikalara sevkinin yapılması işlemlerini yürütüyor.

Bu bölgede bir kadının markette dahi çalışması çok zorken sanayi alanında bir yönetici olarak elinden gelen mücadeleyi veriyor ve yatırım teşvik belgesini de alıyor. Bu fikirle Mardin’de israfı önleyip atıkların ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması yönünde bir misyona sahip işletme olacağına söz veriyor.

"Hammadde çıktıktan sonra sandalye yapmak istiyorum, hayalime doğru koşuyorum"

Daha temiz bir çevrede atıkların geri kazanımı konusunda öncü bir firma olmayı ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak adına katkı sağlamayı ve bu fikirle anılan bir kadın girişimci olmayı hedefliyor.

Duygu Akbudak

2019 Yılı Türkiye'nin Gelecek Vadeden Kadın Girişimcisi

Esra Odabaşı

2019 Yılı Türkiye'nin Kadın Sosyal Girişimcisi