"Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması" Garanti BBVA, Ekonomist Dergisi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER)’in katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

Garanti BBVA

Garanti

Garanti BBVA, bankacılık faaliyetlerine dayalı en yüksek sürdürülebilir gelir üretimi kapasitesiyle, aktif büyüklük açısından Türkiye`nin en büyük ikinci özel bankası konumundadır.

2006 yılında, kadın girişimcileri farklı bir müşteri segmenti olarak mercek altına alıp, KOBİ Bankacılığı altında bu gruba yönelik ürün ve hizmetler sunmaya başlayan ilk özel bankadır.

Garanti BBVA, iş sahibi kadınların “girişimci ruhunu” ortaya çıkartarak, işlerini büyütmek ve dünya pazarlarında rekabet edebilir düzeye gelmelerini sağlamak amacıyla Kadın Girişimci Destek Paketi ile finansal ve danışmanlık desteği sağlıyor, Girişimci Kadın Buluşmaları ile kişisel gelişimlerini destekliyor, “Türkiye’nin Kadın Girişimcisi” Yarışması ile ödüllendiriyor ve Kadın Girişimci Yönetici Okulu ile iş sahibi kadınlarımızın, girişimci ruhlarını daha da geliştirmek, işlerini giderek büyütmek ve uluslararası arenada rekabetçi güçlerini artırmayı hedefliyor.

Garanti BBVA, kadın girişimcilere yönelik olarak yürüttüğü projeleriyle, “2010 Avrupa Mükemmellik Ödülleri” (European Excellence Awards) kapsamında “Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı” ödülünü ve uluslararası iş dünyasında önemli bir yere sahip Stevie İş Ödülleri (The Stevie Business Awards) kapsamında Uluslararası İş Ödülleri (The International Business Awards) bölümünün, “Avrupa’da Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı” (Corporate Social Responsi-bility Programme of the Year in Europe) kategorisinde Büyük Ödül’ü kazandı.

Bunun yanında Uluslararası Finans Kurumu (IFC), kadın girişimcileri destekleme modelimizi ve bu alandaki çalışmalarımızı değerlendirdiği, uluslararası arenada örnek vaka analizi olarak gösterilen bir raporlama çalışması gerçekleştirdi.

Ekonomist

Garanti

Ekonomist dergisi, 30 yıllık geçmişiyle, Türkiye'de ekonomi gazeteciliğinin önde gelen kurumlarından biridir. 6 Ocak 1991'den bu yana, sürekli geliştirdiği zengin içeriğiyle 2 haftada bir Pazar günleri okurlarıyla buluşuyor.

"Değişim", "dönüşüm", "yenilikçilik", "girişim", "istihdam", "ihracat", "buluş", "teknoloji", "marka" gibi iş dünyasının ana gündem maddeleri, derginin ilkelerini oluşturmaktadır. Bu kavramlara "dijitalleşme", "sanayi 4.0", "yapay zeka", "mobilite", "startup'lar ekleniyor. Her gelen yönetici bu özelliklerin özüne dokunmadan, daha iyi bir içerik sunmak için çalışıyor. İlkelerini koruyarak; işini iyi yapanları, büyütenleri destekliyor; AR-GE çalışmaları yapanları, ileri teknoloji içeren, katma değeri yüksek işlere imza atanları öne çıkarıyor.

2023 yılında 13’üncü kez düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi (UEZ), CEO Club, CMO Club, Girişimci Kulübü, Anadolu Markaları gibi etkinliklerle sadece haftada bir kez buluşmanın ötesine gidiyor. "Yılın İş İnsanları' gibi anketlerle iş dünyasının karar süreçlerine katkı yapıyor. Anadolu 500 gibi araştırmalarla Anadolu'nun yükselişini, değişimini yansıtıyor. Yarının büyük şirketlerinin başarı öyküleriyle sayfalarını süslüyor.

Ekonomist, kendine özgü araştırma ve yarışmalarla, ekonominin rol modellerinin ortaya çıkmasına katkı yapmaya, ilkeleri değişmeden büyümeye, dönüşmeye, dijitalleşmeye devam ediyor.

KAGİDER

Garanti

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), girişimcilik yoluyla kadının güçlenmesini hedefleyen bir sivil toplum kuruluşudur. Kadının sadece ekonomik olarak değil politik ve sosyal olarak da güçlenmesini hedefler. KAGİDER kadın girişimciliğini, kadınların eşitsiz ve dışlanan toplumsal konumlarının değişmesi ve bu sayede ekonomik güçlenme ile kadın güçlenmesini sağlayacağı için destekler. Kadın girişimcilerin sağlayacağı faydalar, kadınların güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkı verecektir.

Kuruluşundan bu yana yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde kamu, özel sektör ve sivil topluma mensup pek çok paydaşla, bu amaca yönelik proje ve çalışmalar geliştirmekte ve yürütmektedir. Yaklaşık 500'ün üzerinde üyesi bulunan KAGİDER, vizyonu ve misyonu doğrultusunda, kadın girişimcilerin güçlenmesi için eğitim, rehberlik ve mentörlük desteği vermekte, kadının ekonomik konumunun güçlenmesi ve kadın-erkek fırsat eşitliği konusunda savunu çalışmaları yapmaktadır.