Seyyare Sungur, fındığı katma değerli ürüne dönüştürerek yurt içi ve yurt dışı olmak üzere birçok satış kanalı üzerinden farklı pazarlarda satışını gerçekleştiriyor.
Seyyare Sungur, fındık tarımı ve ticareti ile uğraşan bir ailenin dört kız kardeşten bir tanesi. Aile kültürleri olan fındığın, Türkiye ve Karadeniz kadınları için, kıymetini yerel üreticilere göstererek bir dünya markası oluşturmak adına Fındık Ocağı’nı kurdu.
Hem üretim hem de satış yapabilmek adına faaliyetlerine başlayan Fındık Ocağı, çikolata yapımı ile beraber fındık ezmesi ve kafe restoranı olarak hizmet vermekte. Çikolata üretimi ile bölgede farkındalık oluşturmaya başlayınca hem satış hem de ürün çeşitliliğini artırmıştır.
"Türk Kadınının girişimci olmak konusunda doğuştan bir yeteneği var. Eğer neticesinde varacağı noktaya inanıyorsa, gerisi teferruat."
İmalathanelerinde fındık hammaddesi kullanılarak %100 fındık ezmesinin 3 çeşit üretimi ile Amerika, Almanya, İsveç gibi Avrupa ülkelerine ihracatını yapmakta.
"9 Senenin sonunda Samsun’dan bu yana birçok kadının evinin altında küçük tesisler açtığını gördüm. Hepsi bir şekilde bunun yapılabildiğine inanmış ve yapmaya başlamış. Bizim için en büyük data bu."
Seyyare Sungur, hem yurt içinde hem de yurt dışında pazara hakim, fark yaratan bir marka olmayı hedefliyor. Bunları sağlarken aynı zamanda yerel üreticilere ve kadın girişimcilere destek sağlamak ve hammadde tedarik zinciri oluşturmayı amaçlıyorlar.