Her kadın bir şey yapabilir bence ben yapamıyorum deyip de evde oturmak hiç bana göre değil. Ben bu işe başladığım zaman bu yarışmadan haberdardım, ben 30 yaşında bu yarışmaya katılacağım dedim ve şimdi otuz yaşındayım.
Melis Tasacı, hem kendi ayakları üstünde durabilmek hem de engellilerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları sorunlara çözüm bulabilmek amacıyla “Medlis Engelli Yaşam Çözümleri” firmasını kuruyor.
Hacettepe Üniversitesi İstatistik Bölümü'nde okurken çalışmaya başladığı engelli ürünler sektöründe, pazar eksikliklerini tespit ederek kaliteli ürünleri Türkiye pazarına sunmayı amaçlıyor.
2008 yılında arabasını 3.400 TL'ye satarak kurduğu şahıs şirketinde ilk önce Almanya'nın önde gelen markalarından birinin distribütörlüğünü yaparak başlıyor ve 2011 yılına kadar İsveç, Amerika ve Fransa'nın da sektöründe önde gelen markalarının distribütörlüğünü yapıyor. Firma 3 yıl içerisinde diğer firmalardan ayrılarak, sektörde en üst kalite ürün ithalatçısı olarak bilinmeye başlıyor ve güvenilen bir firma haline geliyor.
Firmamı kurmaya karar vermemdeki en önemli etken, engellilerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları zorluklara çözüm üretebilmeyi ve dünyada herkes için eşit yaşam hakkını sağlamaya yönelik bir sosyal fayda yaratabilmeyi istememdir.
Şirketin temel amacı bir engelli bireyin günlük yaşamında, eve, işe, okula, hastaneye vs. giderken herkes gibi otobüsü veya kendi aracını kullanmasını, herkes ile eşit yaşam hakkına sahip olmasını sağlamak.
İlk yıllarında Dünya'nın önde gelen üreticileri ile çalışarak piyasada kaliteli ve güvenilir ürün sunan firma imajını ediniyor. Pazarda eksik olan engelli erişimine yönelik portatif rampa ihtiyacını saptayarak harekete geçiyor ve Türkiye'de ilk kez portatif engelli rampa üreticisi olan firma pozisyonuna geliyor.
Tekerlekli sandalye kullanıcılarının, günlük yaşamlarında karşılaştıkları erişim sorununa en pratik ve fonksiyonel ürün ile faydalı olacağını düşünerek; portatif rampa üretiyor.
ABD, ve Avrupa ülkelerinden engelli erişimi eğitimi alıyor ve Türkiye'de bu sertifikalara sahip tek kişi olarak konuya hakimiyetimi sürdürüyor.
2011 yılında yaptığı Kaz Yetiştiriciliği ile ilgili fizibiliteler sonucu Birleşmiş Milletler “Sürdürülebilir Kars Kazı Projesini” sunuyor ve proje Birleşmiş Milletler tarafından kabul ediliyor. Proje ile 40 kadın yetiştirici kaz yetiştiriciliği ile ilgili bilimsel dersler alıyor ve bu sayede kadınların geleneksel bilgileriyle bilimsel bilgiler birleştirilmesi sağlanıyor.
2015 yılı içerisinde ürünleri Fransa, Hollanda ve Rusya pazarına girerek, ihracat şirketi için önemli bir kalem haline geliyor. Avrupa pazarında ilk kez Türkiye üretimi engelli erişim ürünleri “Medlis” markası ile yer alıyor.
Bir kadının ürettiği Türk markası ürünler ile ülkemizde ve dünyanın her köşesinde engelleri kaldırmayı başarabildiğimi ve engellilerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları zorluklara çözüm üretebilmiş olmayı hayal ediyorum. Gelecek yıllardaki hedefim, üretimimiz olan ürünler ile Türkiye'de ulaşabileceğimiz en fazla noktada engelli erişimi sağlamak ve ihracatımızı arttırarak daha fazla ülke pazarına erişebilmektir.