İşinden istifa edip, zeytin çekirdeklerinden plastik üretme hayalini gerçekleştirmek için İTÜ Kuluçka Programı’na kayıt oldu ve ekibini kurarak çalışmalarına başladı. Kendi sağladığı finansmanla çıktığı yolculukta, laboratuvar araştırmaları 2 yıl sürdü.
İlk iş fikri, İTÜ ve ODTÜ tarafından ofis imkânıyla desteklendi. Yaptığı çalışmalarla Boğaziçi Üniversitesi’nden ikincilik ödülü alarak Almanya’ya gönderildi. Orada eğitimlere ve firma görüşmelerine katıldı. Ardından Türkiye’ye döndü ve Vestel Ventures’tan aldığı yatırım desteğiyle kendi şirketini kurdu.
"Sürekli evde zeytin çekirdeklerinden plastik üretmeye çalışıyordum. Sonraki yıllarda aldığım yatırımla Biolive’i kurdum. Zeytin çekirdeğinden ürettiğimiz plastikle ambalaj sektörüne girdik. Ürünlerin 2 aya kadar dışarıda kalmasını ve bozulmamasını sağlayan ambalajlar ürettik. Yaptığım işin önemli bir sosyal girişim olmasının sebebi, tamamen atık olarak değerlendirilen zeytin küspesinin çevreci bir ürün oluşudur. Girişimcilik sektörü her ne kadar bir kadın için zor olsa da, her gün yılmadan çok daha iyisini yapacağım."
Yılmaz’ın hedefleri arasında, Türkiye’deki tüm biyoatıkları plastiğe çeviren büyük bir işletme haline gelmek, 6 ay sonra ülkemizin ilk biyoplastik üreticisi olmak ve sektöre istihdam sağlamak yer alıyor.