Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde okurken işçi olarak seralarda, mezuniyetinin ardından eşinin kurduğu gübre şirketinde çalışmaya başladı. Tohum üzerine Ar-Ge çalışmaları için gerekli olan finansmanı karşılamak amacıyla gübre satışı yaptı. 2008 yılında kriz nedeniyle gübre şirketinin faaliyetlerine son verdi. 2010 yılında, Antalya’da 40 dönüm alanda Petektar Tohum şirketini kurdu.
"Gübre şirketimin faaliyetine 2008’de son vermek zorunda kaldım. Yaşadığımız yenilgi beni yıldırmamıştı. Bir kadın olarak, en önemlisi bir anne olarak kendi ayaklarımın üzerinde durmam gerektiğini çok iyi biliyordum. Bu yüzden bir adım atmam gerekiyordu ve 2009 yılında, tohum ıslahı için Antalya’nın Gaziler Köyü’nde kiraladığım serada çalışmalarıma başladım. Böylelikle kariyerimdeki en büyük gelişme olan Petektar Tohum için ilk ve en önemli adımı attım."
Ar-Ge çalışmaları yaparak 15 çeşit kokteyl domatesi tescil ettirdi. Tadı köy domatesini andıran kokteyl domatesiyle, 2016 yılında ödül aldı. 2010’da, 400 m2’de 4 çeşitle başladığı üretimine, halen 127 dönümlük arazide devam ediyor. 15 çeşit domates, 7 çeşit salatalık, karpuz, muz ve kabak üretiyor.
"Türkiye’nin sebze tohumu alanındaki tüm ihtiyacını karşılamayı, halen gerçekleştirdiğimiz ihracatın bize sağladığı faydayla dünya çapında bir firma olmayı amaçlıyorum. Ayrıca, sosyal girişimlerimle ülkemizi dışa bağımlılıktan kurtararak ve istihdamı artırarak, bölgeyi ve ülkemizi kalkındırmayı hedefliyorum."
Silor salatalık tohumunda Türkiye ihtiyacının %90’nı karşılayan şirketin ilk hedefi, bu oranı domates, biber, kabak, karpuz gibi sebze tohumlarında da yakalamak. Petektar Tohum, iki kişiyle çıktığı yola, %75’i kadın olmak üzere 100’ün üzerinde çalışanıyla devam ediyor. Bir kadının ne olursa olsun kendi ayakları üzerinde durması gerektiğine inanan Yapıcı, kadına istihdam alanları sağlıyor. Gelecekte, yurtdışı temsilcikleri bulunan dünya çapında bir firma olmayı amaçlıyor.